Koppel 

Boerderijwinkel

Veelgestelde vragen

Hoeveel vlees zit er in een pakket?

In een 10kg pakket zit ca. 10 kg vlees en in een 20kg pakket zit ca. 20kg. De hoeveelheden genoemd op de website zijn een benadering en kunnen iets afwijken. Het is allemaal puur rundvlees en van een hoge kwaliteit.

Kan ik vlees bijbestellen?

Het is mogelijk om losse kilo’s gehakt bij te bestellen, overige vleessoorten niet. We verkopen het jaar rond diepgevroren, gevacumeerd rundvlees in onze boerderijwinkel.
Wilt u een bijzonder deel (bijvoorbeeld tong, staart, lever) van het rund erbij? Neem dan contact op, dan kijken we wat mogelijk is. Let wel, we hebben per rund natuurlijk maar 1 tong en 1 lever. De nieren mogen niet verdeeld worden.

Wanneer kan ik het vleespakket ophalen?
Wanneer u een bestelling heeft geplaatst ontvangt u een bevestiging via e-mail. In deze e-mail staan de afhaaldata en tijden. Dit is meestal op dinsdagavond en woensdagochtend.

Waar komt het vlees vandaan?

De runderen staan op onze boerderij in Meteren.

Is het biologisch vlees?

Ons vlees mag niet biologisch genoemd worden. Wij voeren onze runderen namelijk geen biologisch voer. Wel krijgen zij voederbieten, gras en maïs van ons eigen land en daarnaast aardappelsnippers, die als restproduct overblijven bij Nederlandse aardappelfabrieken, bierbostel van Nederlandse brouwerijen. Het krachtvoer van familiebedrijf Fuite uit Genemuiden bestaat volledig uit GMO-vrije grondstoffen. 

Wat betekent het Keurmerk Beter Leven van de Dierenbescherming?

U kunt meer over dit keurmerk lezen op de site van de Dierenbescherming, www.beterleven.dierenbescherming.nl. Onze stieren worden grootgebracht volgens het Keurmerk Beter Leven van de Dierenbescherming. We voldoen ruimschoots aan de eisen voor 2 sterren. Echter de slacht is niet volgens dit keurmerk, omdat onze huisslager niet bij deze Keten is aangesloten.

Hoe ziet het vleespakket eruit?

Je kunt het pakket op het afgesproken tijdstip afhalen in onze boerderijwinkel in Meteren. Het is per soort verpakt. U kunt het dan zelf in eventuele kleinere gewenste hoeveelheden verpakken. Op elk soort vlees zit een duidelijke sticker met wat erin zit.

Hoe lang doe ik met een pakket?

Dat is geheel afhankelijk van hoeveel en hoe vaak u rundvlees eet en is voor ons moeilijk in te schatten. Wellicht dat u met ons vleespakket iets meer rundvlees gaat eten.

Hebben de runderen in de wei gelopen?

Ja, de runderen lopen minimaal 6 maanden van hun leven buiten in de wei bij de moeder. Onze stieren worden geslacht op een leeftijd van ca. 2 jaar. Zij zijn dan voldoende gegroeid en het vlees is optimaal. De leeftijd van slachten van vrouwelijk vee is verschillend, maar minimaal 2 jaar.

Kan ik de boerderij en de runderen een keer bezichtigen en zien waar de beesten vandaan komen?

Wanneer u uw vleespakket(ten) komt afhalen kunt u enkele van onze dieren al duidelijk zien staan. I.v.m. veiligheidsregels is het momenteel niet mogelijk de stallen te bezoeken.

Door welke slager worden de runderen geslacht?

Slagerij Jonkers uit het naburige dorp Est verzorgt de slachting en verpakt de pakketten. Wist u dat het feit dat de slagerij op slechts enkele kilometers afstand van de boerderij ligt. Dit draagt nadrukkelijk bij aan het dierenwelzijn. De dieren komen zo minder gestresst aan en het transport verzorgen we zelf.